Σπυράκια

Κρέμα για σπυράκια Indoxyl gel: γιατί να την επιλέξετε (review)

Η ακμή έχει ταλαιπωρήσει τους περισσότερους από εμάς για μια μεγάλη χρονική περίοδο της ζωής μας, καιρός να απαλλαγούμε δεν νομίζετε; Έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς όλοι μας διάφορους τρόπους για να την αφήσουμε πίσω από κρέμες για ακμή φαρμακείου μέχρι σπιτικά γιατροσόφια. Συνήθως κάτι γίνεται αλλά… επιστρέφει ξανά.

Στην πραγματικότητα για να απαλλαγούμε από τα σπυράκια χρειάζεται ένας συνδυασμός από καθημερινή φροντίδα και περιποίηση του δέρματος με σύμμαχο μια δυνατή κρέμα για σπυράκια που θα κάνει τη διαφορά.

Ήρθε η ώρα για κάτι πιο δραστικό. Η φαρμακευτική κρέμα για ακμή Ιndoxyl θα σταθεί πραγματικά δίπλα μας σε αυτό τον δύσκολο αγώνα, έχει δοκιμαστεί από εμάς και στο παρακάτω review θα δείτε και τα αποτλέσματα.

Κρέμα για σπυράκια – indoxyl

Η γέλη indoxyl περιέχει την κλινδαμυκίνη καθώς και το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Η γέλη Indoxyl 10mg/g + 30mg/g ενδείκνυται για την τοπική θεραπεία της ήπιας έως και μέτριας κοινής ακμής (acne vulgaris), κυρίως σε φλεγμονώδεις βλάβες, σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι αρκετά σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι επίσημες οδηγίες σχετικά με την κατάλληλη χρήση των αντιβακτηριακών παραγόντων.
Συστατικά

Κρεμα για σπυρακια απο τη μασκα

Tιμή και εμφάνιση

Η τιμή της κυμαίνεται από 11 έως και 13 ευρώ, αναλόγως του φαρμακείου από το οποίο θα την αγοράσετε. Βέβαια, με συνταγή γιατρού μπορεί να έχει χαμηλότερη τιμή.

Η συσκευασία της θυμίζει πολλές κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά. Έρχεται σε ένα σωληνάριο (όπως αυτό από οδοντόκρεμα) με ένα βιδωτό καπάκι που κουμπώνει αρκετά σφιχτά. Συγκεκριμένα, αποτελείται από ένα σωληνάριο από γραμμικό πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας (LLDPE) μεβιδωτό πώμα από πολυπροπυλένιο με αποσπώμενο καπάκι.

Συσκευασία: 30 γραμμαρίων με μια πηχτή λευκή γέλη

Βλάπτουν τα συστατικά της κρέμας την υγεία μας;
Τα συστατικά τα οποία περιέχονται στην κρέμα θα τα βρείτε στο πίσω μέρος της συσκευασίας ή του σωληνάριου όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

Τα συστατικά αυτά είναι:
• Κλινδαμυκίνη (ενεργό συστατικό),
• Υπεροξείδιο του βενζολίου (ενεργό συστατικό),
• Carbomer,
• Dimethicone,
• Disodium lauryl sulfosuccinate,
• Disodium edetate,
• Glycerol,
• Silica colloidal hudrated,
• Poloxamer 182,
• Purified water,
• Sodium hydroxide.

Κρεμα για σπυρακια στο προσωπο κρεμα για σπυρακια στην πλατη

Αξίζει να τονίσουμε ότι κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι βλαβερό για την υγεία αλλά και την επιδερμίδα.

Φαρμακευτική κρέμα για ακμή – χρήση

Επειδή η συγκεκριμένη κρέμα είναι ουσιαστικά ένα φάρμακο/θεραπεία, είναι σημαντικό να ρωτήσετε έναν γιατρό σχετικά με τις οδηγίες χρήσης στη δική σας επιδερμίδα.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι μόνο για δερματική χρήση καθώς και ότι η υπερβολική εφαρμογή δε θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος.

Πώς εφαρμόζεται η indoxyl κρέμα:
Τα βήματα που χρειάζετε να ακολουθήσετε είναι πολύ εύκολα και είναι τα ακόλουθα:

1. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή που θα εφαρμόσετε την κρέμα είναι στεγνή και καθαρή. Εάν όχι, μπορείτε να πλύνετε καλά με ένα ήπιο καθαριστικό και σκουπίστε το πρόσωπό σας ώστε να στεγνώσει εντελώς.

2. Εφαρμόστε απαλά ένα λεπτό φιλμ επάνω στα σπυράκια. Αυτή την διαδικασία την ακολουθείτε 1 φορά την ημέρα πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Προσοχή! Η επαφή με το στόμα, τους οφθαλμούς, τα χείλη, άλλες βλεννογόνες μεμβράνες ή περιοχές με ερεθισμένο ή σπασμένο δέρμα πρέπει να αποφεύγεται. Η εφαρμογή σε ευαίσθητες περιοχές του δέρματος πρέπει να γίνεται με προσοχή. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής ξεπλύνετε καλά με νερό.

3. Μετά την εφαρμογή της κρέμας, χρειάζεται να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε τη φαρμακευτική ουσία σε άλλα σημεία του σώματος.

Αν παρατηρηθεί σοβαρός τοπικός ερεθισμός (π.χ σοβαρό ερύθημα, ξηρότητα και κνησμός, σοβαρό κάψιμο), η γέλη Indoxyl 10mg/g +30mg/g θα πρέπει να διακοπεί.

Στις φωτογραφίες βλέπετε ένα δέρμα με ήπια ακμή μετά από 1 εβδομάδα εφαρμογής της Indoxyl.

Αποτέλεσματα στο πρόσωπο

Κρέμα για σπυράκια indoxyl αποτελέσματα

Η καλύτερη κρέμα για τ ασπυράκια

Διατηρήστε σωστά το προϊόν για να μην αλλοιωθεί:
Χρειάζεται να κρατήσετε το φάρμακο μακριά από τα παιδιά. Φυλάξτε το σε κάποιο ψηλό σημείο ή κάπου που γνωρίζετε ότι δε θα πλησιάσουν.
Το σημείο που φυλάσσεται το φάρμακο δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 25°C για να μην αλλοιωθεί. Ένα καλό μέρος αποθήκευσης, ώστε να είστε σίγουροι ότι το προϊόν διατηρείται σωστά, είναι το ψυγείο.

Διαβάστε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης, η οποία φαίνεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας και μη χρησιμοποιείτε το φάρμακο μετά την ημερομηνία αυτή. Το φάρμακο λήγει την τελευταία μέρα του μήνα που αναγράφεται.

Καθίσταται σημαντικό ότι δεν πρέπει να πετάτε τα φάρμακα στο νερό της αποχέτευσης ή στα σκουπίδια του σπιτιού γιατί είναι επικίνδυνα. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας πού ακριβώς μπορείτε να τα πετάξετε.

Indoxyl gel παρενέργειες (side effects)

Οι ανεπιθύμητες φαρμακευτικές αντιδράσεις (ADRs) συνοψίζονται παρακάτω για τη γέλη Indoxyl:
• Αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβανομένης της υπερευαισθησίας και αναφυλαξίας
• Παραισθησία
• Κολίτιδα (περιλαμβανομένης της ψευδομεμβρανώδους κολίτιδας), αιμορραγική διάρροια, διάρροια, κοιλιακό άλγος
• Ερύθημα, απολέπιση, ξηρότητα (Συνήθως αναφέρονται ως ‘ήπια’ σε σοβαρότητα)
• Αίσθημα καύσου
• Δερματίτιδα, κνησμός, ερυθηματώδες εξάνθημα, επιδείνωση ακμής
• Κνίδωση
• Αντιδράσεις στο σημείο εφαρμογής, περιλαμβανομένου του αποχρωματισμού

Στα παρακάτω τηλέφωνα και email μπορείτε να αναφέρετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες κατευθείαν:
Για Ελλάδα
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
Μεσογείων 284
GR-15562 Χολαργός, Αθήνα
Τηλ: + 30 21 32040380/337
Φαξ: + 30 21 06549585

Για Κύπρο
Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Υπουργείο Υγείας
CY-1475 Λευκωσία
Φαξ: + 357 22608649

Γιατί να επιλέξετε την Indoxyl (Προτερήματα και ελαττώματα)

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη γέλη έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα να απαλλαγούν από το πρόβλημα της ακμής. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα τα θετικά και τα αρνητικά για εσάς, για να αποφασίσετε τελικά αν αξίζει να την αγοράσετε:
Θετικά
• Πολύ αποτελεσματική.
• Αρκετά γρήγορα αποτελέσματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (αναλόγως το περιστατικό).
• Βολική συσκευασία.
• Κανένα βλαβερό συστατικό για την επιδερμίδα.
• Καλή τιμή σχετικά με την ποσότητα αλλά και με την ποιότητα του προϊόντος.

Αρνητικά
• Ενδεχόμενες παρενέργειες.
• Χρήση μόνο για ενήλικες και εφήβους.
• Διαρκεί 2 μόλις μήνες μετά το άνοιγμα.

Να θυμάστε πως η κρέμα είναι ένα δυνατό φαρμακευτικό προϊόν και η χρήση της δεν είναι παιχνίδι. Πριν αποφασίσετε να τη χρησιμοποιήσετε, χρειάζετε να έχετε διαβάσει και αφομοιώσει πολύ καλά της οδηγίες που αναγράφονται στο φυλλάδιο το οποίο θα βρείτε στο κουτί της συσκευασίας.

Μην υπερβάλλετε με την ποσότητα μια λεπτή στρώση αρκεί – σε κάθε άλλη περίπτωση μόνο να βλάψετε μπορείτε τον οργανισμό σας. Η μεγαλύτερη ποσότητα δεν θα επιταχύνει τα καλά αποτελέσματα, αλλά σε αντίθεση θα τα επιβραδύνει.

Εσείς έχετε δοκιμάσει τη συγκεκριμένη κρέμα; Πείτε μας τη γνώμη σας αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω!

Ακόμη δεν πειστήκατε πως η Indoxyl είναι η καλύτερη κρέμα για την ακμή; Διαβάστε το review για μια ακόμα θαυματουργή κρέμα για ακμή την epiduo.

11 Ιουνίου 2023

Βίκυ

15:02

Χρειαζεται συνταγή γιατρού για την αγορά της;

17 Φεβρουαρίου 2023

Maria

23:30

Που μπορώ να βρω την indoxyl;

19 Ιουνίου 2022

Ελευθερία

11:42

Έχω δοκιμάσει πολλές κρέμες για την ακμη. Η indoxyl είναι η καλύτερη κρέμα κατά της ακμής. Έχουν φύγει τα κόκκινα σημάδια. Δεν την αλλάζω με τίποτα

Adblock
detector