Σπυράκια

CeraVe Foaming Cleanser Gel review – κριτική για το καθαριστικό

Το CeraVe Foaming Gel Normal to Oily Cleanser σίγουρα θα το έχετε δει κάπου να κυκλοφορεί! Πρόκειται για ένα αναζωογονητικό gel, με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, το οποίο απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους, το μακιγιάζ αλλά και την περίσσεια λιπαρότητας.

Καθαρίζει και απομακρύνει τη λιπαρότητα, χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό στο πρόσωπο και το σώμα.
Η τιμή του εξαρτάται από το μέγεθος της συσκευασίας (236ml, 473 mlκαι 1000 ml) και κυμαίνεται από 5,30 ευρώ μέχρι και 12 ευρώ.

Σε αυτό το CeraVe Foaming Cleanser Gel review θα μάθουμε τα πάντα για το προϊόν! Έτοιμοι;

CeraVe Foaming Cleanser Gel review: συσκευασία και συστατικά

Η συσκευασία είναι πολύ βολική και εμφανίσιμη. Το πλαστικό από το οποίο αποτελείται η συσκευασία είναι ιδιαίτερα ποιοτικό και το απλικατέρ είναι πολύ εύκολο και βοηθάει στο να βάζεις την ποσότητα του προϊόντος που χρειάζεται.

Στις παρακάτω φωτογραφίες του Cerave Foaming Facial Cleanser το βλέπετε και μόνοι σας.

Cerave foaming cleanser gel review

Καθαριστικό σεραβέ για σπυράκια
Cerave foaming facial cleanser

Τα συστατικά που περιέχει το CeraVe Foaming Gel Normal to Oily Cleanser είναι τα εξής:

Aqua/water, Glycerin, Coco-betaine, PropyleneGlycol, SodiumCocoyl, Glycinate, Peg-120 MethylGlucoseDioleate, SodiumChloride, AcrylatesCopolymer, Citric, Acid, CapryloylGlycine, CaprylylGlycol, SodiumHydroxide, Niacinamide, DisodiumEdta, SodiumHyaluronate, SodiumLauroylLactylate, CeramideNp, Phenoxyethanol, CeramideAp, Phytosphingosine, Cholesterol, XanthanGum, Carbomer, Ethylhexylglycerin, CeramideEop.

Cerave foaming cleanser
Όπως και η αντίστοιχη κρέμα, έτσι και το σαπούνι της εταιρείας, δεν περιέχει κανένα βλαβερό συστατικό για το δέρμα.

Ανάλυση συστατικών

Aqua/ Water: Το πιο γνωστό και βασικό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας.

Γλυκερίνη: Η γλυκερίνη δεν είναι μόνο μια απλή ενυδατική, αλλά πολλά περισσότερα: διατηρεί τα λιπίδια του δέρματος μεταξύ των κυττάρων του δέρματος μας σε μια υγιή κατάσταση (υγρό κρύσταλλο), προστατεύει από ερεθισμούς, βοηθά στην αποκατάσταση του.

Κετεαρυλική αλκοόλη: Μαλακτικό, σταθεροποιητικό γαλακτώματος, καθαριστικό. Ένα εξαιρετικά κοινό συστατικό πολλαπλών εργασιών που δίνει στο δέρμα σας μια ωραία απαλή αίσθηση. Βοηθά, επίσης, στη σταθεροποίηση των μιγμάτων ελαίου-νερού. Η κετεαρυλική αλκοόλη είναι απολύτως μη στεγνή και μη ερεθιστική και είναι εντελώς εντάξει για το δέρμα.

Χλωριούχο νάτριο: Το χλωριούχο νάτριο είναι το φανταχτερό όνομα του αλατιού. Κανονικό, καθημερινό αλάτι.

Ακρυλικό συμπολυμερές: Ένα μεγάλο μόριο πολυμερούς που έχει μια δέσμη διαφορετικών εκδόσεων και επομένως διαφορετικών χρήσεων. Μπορεί να λειτουργήσει ως φιλμ πρώτης ύλης, ως πυκνωτικό μέσο ή μπορεί να αυξήσει την αντοχή στο νερό στα αντηλιακά.

Κιτρικό οξύ: είναι ένα απολεπιστικό, το οποίο – όπως και τα άλλα AHA – μπορεί να κάνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος πιο λεία και φρέσκα.
Κάπρυλυ Γλυκόλη: Είναι ένα εύχρηστο συστατικό πολλαπλών εργασιών που δίνει στο δέρμα μια ωραία, απαλή αίσθηση. Ταυτόχρονα, ενισχύει επίσης την αποτελεσματικότητα άλλων συντηρητικών, όπως η φαινοξυαιθανόλη που χρησιμοποιείται συνήθως σήμερα.

Υδροξείδιο του νατρίου: Είναι ένα στερεό λευκό υλικό που είναι πολύ αλκαλικό και χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να ρυθμίσει το pH του προϊόντος και να το κάνει σωστό.

Νιασιναμίδη: Ένα συστατικό περιποίησης δέρματος με πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για το δέρμα. Εξαιρετικό αντιγηραντικό, λειαντικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε συγκέντρωση 4-5%. Ξεθωριάζει τις καφέ κηλίδες και αυξάνει τη σύνθεση κεραμιδίου που οδηγεί σε ισχυρότερο, πιο υγιές φραγμό του δέρματος και καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση αρκετών δερματικών παθήσεων, όπως ακμή, ροδόχρου ακμή και ατοπική δερματίτιδα.

Δινάτριο EDTA: Εξαιρετικά βοηθητικό συστατικό που βοηθά τα προϊόντα να παραμείνουν ποιοτικά και σταθερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υαλουρονικό νάτριο: Η έκδοση DR του HA είναι ένα πολυμερές (μεγάλο μόριο από επαναλαμβανόμενες υπομονάδες) που βρίσκεται στο δέρμα και δρα ως σφουγγάρι βοηθώντας το δέρμα να συγκρατήσει το νερό και να είναι ελαστικό. Το HA φημίζεται για την τρελή του ικανότητα συγκράτησης νερού καθώς μπορεί να κρατήσει έως και 1000 φορές το βάρος του στο νερό.

Λακτυλικό νάτριο: Ένα βοηθητικό συστατικό που χρησιμοποιείται και ως σταθεροποιητικός παράγοντας για αφρούς. Επίσης, έχει κάποια αντιμικροβιακή δράση, ώστε να συμβάλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του συστήματος συντηρητικών.

Ceramide NP: Ένας από τους πολλούς τύπους ceramide που βρίσκονται φυσικά στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Οι κεραμίδες αποτελούν περίπου το 50% των γελοιών που βρίσκονται μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη ενός υγιούς φραγμού του δέρματος και στην διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Φαινοξυαιθανόλη: Είναι ασφαλές και απαλό συστατικό.

Ceramide AP: Ένας τύπος κεραμιδίου που μπορεί να βρεθεί φυσικά στο ανώτερο στρώμα του δέρματος.

Φυτοσφιγγοσίνη: Είναι ένας τύπος λιπιδίου, η λεγόμενη σφιγγοειδής βάση που μπορεί να βρεθεί φυσικά στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Βρίσκεται τόσο σε “ελεύθερη μορφή” όσο και ως μέρος των διάσημων λιπιδίων του δέρματος, των Ceramide.

Χοληστερόλη: Είναι ένα από τα σημαντικά λιπίδια που μπορεί να βρεθεί φυσικά στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.
Κόμμι ξανθάνης: Είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πυκνωτικά και σταθεροποιητές γαλακτώματος. Χρησιμοποιείται μόνο του, μπορεί να κάνει τον τύπο κολλώδες.

Carbomer: Ένα συστατικό που δημιουργήθηκε από επαναλαμβανόμενες υπομονάδες που μετατρέπει ένα υγρό σε μια ωραία φόρμουλα γέλης. Συνήθως πρέπει να εξουδετερώνεται με μια βάση (όπως υδροξείδιο του νατρίου) για την πάχυνση και δημιουργεί ιξώδη, διαυγή πηκτώματα που επίσης έχουν ωραία αίσθηση και είναι μη κολλώδη στο δέρμα.

Αιθυλεξυλογλυκερίνη: Είναι ένα αποτελεσματικό αποσμητικό και μαλακτικό.

Ceramide EOP: Τα Ceramides είναι κηρώδη λιπίδια που μπορούν να βρεθούν φυσικά στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Χρήση CeraVe Foaming Cleanser

Οδηγίες εφαρμογής:
• Πατώντας το απλικατέρ βάλτε μια-δύο σταγόνες σαπούνι στα δάχτυλά σας.
• Σε βρεγμένο ή νωπόδέρμα, τοποθετήστε το προϊόν και κάνετε απαλές κινήσεις/μασάζ ώστε να κάνει αφρό σε όλο το πρόσωπο.
• Ξεβγάλετε καλά με άφθονο νερό.
• Σπουπίστε απαλά το πρόσωπό σας.

Πώς διατηρείται σωστά το προϊόν

Πολλές είναι οι φορές που βρίσκουμε μπροστά μας προϊόντα που είχαμε αγοράσει παλιά και ξαφνικά αρχίζουμε να τα χρησιμοποιούμε. Ωστόσο, όλα τα καλλυντικά έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής – τις περισσότερες φορές 6 – 12 μήνες. Για αυτό καλό είναι πάντα να κοιτάμε τη συσκευασία πάνω στην οποία αναγράφεται ο χρόνος που μένει αναλλοίωτο το περιεχόμενο, ο οποίο ξεκινάει από το άνοιγμα της συσκευασίας του προϊόντος.

Την διάρκεια ζωής του cerave foaming cleanser θα την βρείτε στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Διαρκεί 12 μήνες μετά το άνοιγμα (ένδειξη 12Μ).

Επίσης, είναι σημαντικό να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος, γιατί ενδέχεται να χαλάσει και νωρίτερα, αν δε γίνεται σωστή συντήρηση.

Καλό είναι να πετάμε τα προϊόντα, τα οποία λήγουν, γιατί μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβληματάκια στο δέρμα μας και φυσικά η εφαρμογή δεν είναι η ίδια αφού έχει αλλοιωθεί το προϊόν.

Προτερήματα και ελαττώματα Cerave Foaming Facial Cleanser

Παρακάτω παρουσιάζονται τα προτερήματα και τα αντίστοιχα ελαττώματα του συγκεκριμένου σαπουνιού.

Θετικά:
• Κατάλληλη για κανονικό/λιπαρό δέρμα, χρήση σε πρόσωπο και σώμα.
• Ceramides: Απαραίτητα συστατικά για την αποκατάσταση και τη διατήρηση του επιδερμικού φραγμού.
• Υαλουρονικό οξύ: Προσελκύει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας, βοηθώντας το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του.
• Δεν προκαλεί ατέλειες, μη λιπαρό, υποαλλεργικό, χωρίς άρωμα, κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα.
• Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους.
• Καλή τιμή σε σχέση με την ποσότητα.

Το CeraVe Foaming Cleanser Gel καθαριστικό σαπούνι δε φαίνεται να έχει κανένα αρνητικό, ωστόσο στον καθένα μας ταιριάζει κάτι διαφορετικό. Πείτε μου στα σχόλια εάν το συγκεκριμένο καθαριστικό σαπούνι σας ταιριάζει όπως ταιριάζει και σε εμένα.

Adblock
detector